وزیر تعاون، کار و رفاه وعده داد:

کارگران را شاداب و راضی نگه خواهم داشت

کارگران، ستون تولید و اقتصاد 

رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار با کارگران، تاکیدات مهمی بیان کردند که سخنان ایشان باید سرلوحه تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان حوزه کار،تولید و اقتصاد کشور قرار بگیرد؛زیرا کارگرستون تولید و اقتصاد کشور است وحقوق او باید تامین شود.
کد خبر: ۱۵۰۲۹۴۵
نویسنده علی خزائی | نایب‌رئیس فراکسیون کارگری در مجلس
 
البته تامین حقوق کارگران فقط بالابردن دستمزدها نیست؛ هر چند طبق قانون، افزایش مزد کارگر باید از تورم بیشتر باشد ولی فقط نباید به این موضوع تاکید شود. رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان خود به شریک کردن کارگران در سود تولید اشاره کردند که برای تحقق این موضوع، می‌توان کارگر را سهامدار کارگاه و بنگاه تولیدی کرد، به‌طوری‌که به او به عنوان شریک سهمی داده شود و بداند در روند تولید ذی‌نفع است.کارگران دلسوز تلاش می‌کنند اما وقتی از مجموعه‌ای که در آن فعال هستند، سهم داشته باشند، قطعا حضورشان مؤثرتر از قبل خواهد شد. همچنین می‌توان کارگران را در کنار حقوق و مزایا، از سود فروش سهیم کرد که این اقدام در جهت تحقق عدالت است و سبب بهبود وضعیت زندگی و معیشت آنها خواهد شد.چه ایرادی دارد که کارگران از سود فروش هم سهم ببرند، در حالی‌که برخی نقشی در روند تولید کالا و کارگاه ندارند اما از راه‌های مختلف مانند دلالی، خرید سهام بنگاه و بورس‌بازی سود تولید را می‌برند ولی کارگران سهمی در این سود ندارند؛ بنابراین می‌توان با استفاده از تعاونی‌های کارگری و تشکل‌ها، بخشی از سهام بنگاه تولیدی به کارگران واگذار شود تا در سود تولید سهیم باشند؛ اگر این مهم محقق شود، اقدام بسیار بزرگی برای اقتصاد کشور رخ خواهد داد و برای کارگر و کارگاه خوب و مناسب است، زیرا سبب افزایش بهره‌وری و رشد و رونق تولید و تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد ایران خواهد شد.
امنیت شغلی کارگران از دیگر تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید در این زمینه گام بردارد. برخی تصمیمات اشتباه گذشته سبب شده تا امنیت شغلی کارگر خدشه‌دار شود که امروزه قراردادهای سه و شش ماه کارگران به یک روال تبدیل شده و نیروی کار از این جهت امنیت روانی و شغلی ندارد و این اقدام به ضرر کارگر، کارآفرین و کارگاه است؛ در حالی‌که یکی از ستون‌های تولید و کارگاه، خود کارگر است.
اقدام بد دیگر این است که واسطه‌هایی بین کارگاه و کارگر ایجاد شده تا مانع شکایت نیروی کار شوند و کارگر با این واسطه‌ها طرف قرارداد است و کارگاه حقوق کارگران را به آنها می‌دهد تا از این طریق به کارگر داده شود. این واسطه‌ها هم باید حذف شوند.زمانی که ایمنی در محیط کار افزایش یابد حوادث تلخی که در مدت‌های اخیر شاهد بودیم تکرار نمی‌شود؛ حوادثی که باعث فوت یا قطع عضو کارگران شد. ایمنی در محیط کار لزوما به تجهیزات به‌روز یا اقدامات گسترده مربوط نمی‌شود بلکه کارفرماها باید توجه کافی در این زمینه داشته باشند تا از بروز حوادث بزرگ و آسیب‌های جبران‌ناپذیر به کارگر و خسارت زیاد جلوگیری کنند. مسکن یکی از دغدغه‌های اساسی خانوارهای کارگری است و امروزه بخش عظیمی از درآمد کارگران را هزینه‌های مسکن و اجاره‌بها به خود اختصاص می‌دهد. باید یک بار برای همیشه مشکل مسکن کارگران حل شود. امروز تعداد حقوق‌بگیران مشخص است که بخشی از اینها کارگر هستند و می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های تعاونی‌های مسکن کارگری یا ایجاد تعاونی‌های جدید برای این موضوع اقدام شود و با وزارت کار و مسکن باید وارد صحنه شوند. حل مشکلات و دغدغه کارگران شدنی است و فقط همت و تلاش مسئولان را می‌طلبد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها